®»طريقة عمل المولتن كيك«®°المقادير:
3/4 كوب زبدة بس تكون درجة حرارتها درجة حرارة الغرفة - جامدة يعني مش سايلة
1/2 كوب سكر بودرة
4 بيضات
نصف ملعقة فانيليا سايلة او كيس فانيليا عادية تقريبا
1 ملعقة كاكاو
227 جرام شيكولاته مبشورة (معرفش يطلعوا قد ايه بس يعني كمية مناسبة لولز)
طريقة العمل:
نحط الزبدة مع الشيكولاته المبشورة على نار هائة ونقلب لحد ماتسيح
ناخد البيض ونضربه بالمضرب كويس وبعدين نحط عليه السكر والفانيليا والكاكاو ونستمر فالضرب بالمضرب بعدين نحط على الخليط الدقيق ونقلبه لحد مايتجانس
نجيب قوالب الكيك الصغير ونحط فيها تلتها الخليط وبعدين نحط ملعقتين من الشيكولاتة اللي سيحناها وبعدين نرجع نحط ملعقة من الخليط مرة تانية بحيث انه ميتعداش الموجود كله نص القالب...
يفضل انك تجربي في قالب واحد وتشوفي النتيجة بنفسك...
نشغل الفرن مسبقا على درجة حرارة 230 مئوية (تقريبا درجة فوق المتوسطة) وبعدين نحطها فيه.
وببتقدم سخنه او فاترة مش بتنحط في تلاجة.
وبتكون بالشكل ده لما تنقلب
وده لما تنفتح
وممكن تحطو جمبها بولة ايس كريم او فواكه زي ماتحبوا...
وبالهنا والشفا...