كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكيلو)***********************
المقادير: كيلو دقيق -2 كوب سمن
كوب حليب - 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 ملعقة صغيرة رائحة كعك
2 ملعقة كبيرة سمسم
ذرة ملح
للحشو: عجمية او ملبن او مكسرات محمصة
الطريقة يخفق السمن بالمضرب حتي ينعم
يضاف الحليب مع الاستمرار في الخفق حتي يتجانس الخليط.
نضع على الدقيق البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكحك.
يصب خليط الحليب بالتدريج فوق خليط الدقيق ويعجن المقدار
حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها ولا تلتصق باليد
تقطع العجينة الي كرات متساوية
وتحشي بقطعة صغيرة من العجمية او الملبن( بحجم البندقة الصغيرة)
مع البندق او الجوز وتنقش بالمنقاش
يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة
يخبز الكحك في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونه ذهبي
يرفع من الفرن وبحرص يرفع من الصاجات ويترك حتي يبرد.
ويرش بالسكر البودرة
كحك العيد بالعجميةالمقادير :::- كيلو دقيق
– 1/2 كيلو سمن
- من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن
- قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل
- زرة ملح
– 2 معلقة ريحة كحك
- سمسم
– معلقة سكر
الطريقة:::- ننخل الدقيق في طبق مخصص للعجن ..
- نعمل تجويف في المنتصف نضع به السمسم
- نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا
- نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة
لماتبرد نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي ..
حتي ينعم ويتشبع بالسمنه
- نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ
بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه
- نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل
- أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك..
- نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره
العجمية(1)المقادير ::- كوب عسل نحل
- 1 ملعقه كبيره سمن
- 2 ملعقه كبيره سمسم
- 2 ملعقه كبيره دقيق
الطريقة:::- نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق
- ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم
- تقليبه وبعدين نرفع المقلاية بعيد عن النار وابدء
اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة
- ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية
ماسكة نفسها
- ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد
- ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها
- ونحتفظ بها لحين الحشو بها
العجمية (2)المقادير ::- نص كيلو عسل ابيض
- ملعقة كبيرة سمن
- 2 معلقة كبيرة دقيق
- ربع معلقة ريحة كحك
- 2 معلقة كبيرة سمسم
الطريقة:::- نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق
- ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم
- تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء
اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة
- ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية
ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات
( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد
- ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها
- ونحتفظ بها لحين الحشو بها
كحك العيد بالخميرة الفورية3 كوب دقيق مليان - كوب سمن سائح
3/4 كوب ماء او حليب دافىء
ملعقة سكر - ملعقة خميرة فورية
نص ملعقة ريحة كحك
زرة ملح
الطريقة
تتبع نفس طريقة الكحك بالبيكنج بودر
ملحوظة:
إذا كنتى عاوزة الكحك ناعم يبقى خلى مقدار السمنة 1 ونص كوبكحك العيد بالزبادىالمقادير ::- كيلو دقيق
- كوب سمن
- كوب زبادى
- باكو بيكنج بودر
- 2 معلقة ريحة كحك
- زرة ملح
- ماء للعجن
الطريقة::- ينخل الدقيق ويضاف إليه ذرة الملح وريحة الكحك والبيكنج بودر
- يضاف السمن ويقلب مع الدقيق لحد ما يختفى
- نضرب الزبادى ويضاف الى الدقيق وااسمن
- ممكن نضيف ماء اذا لقيتى ان العجينة محتاجة لحد ما يكون عندك
عجينة طرية تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا
- لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط وتنقش
او توضع فى قالب المخصص لأشكال الكحك وتوضع فى صوانى الخبز.
- ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة
- وتترك حتى تبرد تماما ويرش عليها السكر البودرة
لانكشيرالمقادير ::2 معلقة كبيرة دقيق
2 معلقة كبيرة كورن فلور (نشا)
ربع ملعقه صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة كبيرة زبد
2 ملعقة كبيرة سكر ناعم
بيضة واحدة- فانيليا
للتجميل :
مربى – شيكولاتة فرمسيل – مكسرات محمصة مفرية
جوز هند ناعم – نقط الوان طعام صحية
الطريقة
الطريقة ::: - ندعك السمن جيدا ثم نضيف له السكر وندعك كويس
ثم نضرب البيض ونضع علية الفانيليا
- ننخل الدقيق والخميرة ونضع علية الكورن فلور ونقلبهم كويس
- نضع البيض على السكر والسمنة ونخلط كويس
- نضع الدقيق مع التقليب حتى تتكون عجينة متوسطة يسهل تشكيلها
- نعمل العجينة كور صغيرة قد البندقة
- نرصهم فى صينية مدهونة ونترك بينهم مسافات فى فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
- ونتركها تبرد ثم نلزق كل كورتين بالمربى
- ونجمل الاجناب داير ما يدور بالشيكولاتة الفارمسيل او المكسرات
او نضع لون احمر على شوية جوز هند فحيحمر ونزوق بة الاجناب
او نضع لون اخضر على شوية جوز هند ونزوق بة الاجناب
ملحوظة: ممكن نقسم العجينة لجزءين او ثلاثة ونضع على كل جزء نقطة واحدة من اى لون من الالوان الصحية ونضع على الجزء التانى
نقطة من اى لون تانى وهكذا وبعدين نشكل كور من كل لون
ونلزق كرة باللون الاحمر مثلا مع كرة باللون الازرق
او كرة باللون الاخضر مع كرة باللون الاصفر
وفى النهاية حتحصلى على لانكشير ملون مميز
الغريبةالمقادير :::- كيلو دقيق
- 1/8 كيلو سكر بودرة
- بيضة
- فانيليا
- 1/2 كيلو سمن
- 1/2 معلقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر
الطريقة:- نضرب السمن الاول لوحدة كويس
- نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا
زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض نضع عليهم البيضة و الفانيليا
- نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية
على الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة
- نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة
اما قرنفلة تنغزيها فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة
اللى فوق – او نص فستقة – او نص لوزة مقشرة –
او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة و لونها فضى او واحدة صنوبر
- نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك
ان لونها مش حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت
حتلاقيها لونها اغمق شوية و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن
ملحوظة :
- بمجرد ما تطلع الغريبة من الفرن وهى سخنة تكونى مجهزة سكر بودرة
فى مصفاة صغيرة و تروحى رشة عليها مباشرة السكر البودرة وهى سخنة
فى الصينية و بالهنا و الشفا
ملحوظة :
معظم الناس بتعمل الغريبة ببياض البيض فقط من غير الصفار لكن انا
بعملها بالبيضة كاملة و التجربة خير برهان
بسكويت النشادرالمقادير ::- 1 كيلو دقيق
- 1/3 كيلو سكر
- ربع كيلو سمنه
- 10ييضات
- معلقة فانيليا
- 1 ملعقه كبيره نشادر
- ملعقة بيكنج بودر
- كوب حليب
الطريقه ::
- نضرب البيض جيدا
- ندوب النشادر و البيكنج بودر فى الحليب
- ثم نضعهم على البيض المضروب
- نضع الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد
- نشكل العجينة بالمفرمة بالوش الخاص بالبسكويت على شكل اصابع
- يدهن الوجة بالبيض وتخبز فى فرن متوسط الحرارة
أصابع البتى فورالمقادير:::- 2 كوب دقيق - كوب سكر
- أصبع زبده 113ج
- نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
- بيضتان
- ملعقتان شوكولاتة بودرة
- مربى
– فستق مطحون للزينة
الطريقة- ينخل الدقيق والبيكنج بودر
- يخفق السكر والزبده حتى يصبح مثل الكريمة
- يضاف البيض للخليط السابق ويخلط
- تضع المقادير الجافة وتعجن
- وتقسم العجينة إلى قسمين ثم تضع على قسم الشوكولاته والقسم الآخر سادة
- تشكل بماكينة البسكويت او بالقمع على هيئة أصابع
- وتخبز فى فرن هادى حتى تحمر من الأسفل
- بعد أن تبرد الأصابع يؤخذ أصبع سادة
- ويدهن بالمربى ويلصق فيه أصبع الشوكولاته
- ويضع على الأطراف الفستق