بستانك وبستانى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بستانك وبستانى

مرحبا بك يا زائر بستانك وبستانى
 
الرئيسيةgeat***أحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الرقاق باللحمه المفرومه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
زهرة حزينة
زهره فواحه بعطرها
زهره  فواحه بعطرها
زهرة حزينة


نقاط : 17411
التقيم : 4

الرقاق باللحمه المفرومه Empty
مُساهمةموضوع: الرقاق باللحمه المفرومه   الرقاق باللحمه المفرومه I_icon_minitimeالأحد 31 أغسطس - 8:50

[center]الرقاق باللحمه المفرومه 591189708593yc9

الرقاق باللحمه المفرومه:

--------------------------------------------------------------------------------

المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

الطريقه بئي ايييييييه:
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نكيب البصله المفوه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيتها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي





الرقاق باللحمه المفرومه Fedfc8922chw7[/center
]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
البستانى
راوى الزهور
البستانى


نقاط : 17594
التقيم : 11

الرقاق باللحمه المفرومه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الرقاق باللحمه المفرومه   الرقاق باللحمه المفرومه I_icon_minitimeالإثنين 1 سبتمبر - 15:01

اكله جميله جدا احبها من ايدى الغاليه امى الحبيبه

يسلموا رشا بستانى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://boostany.hooxs.com
زهرة حزينة
زهره فواحه بعطرها
زهره  فواحه بعطرها
زهرة حزينة


نقاط : 17411
التقيم : 4

الرقاق باللحمه المفرومه Empty
مُساهمةموضوع: رد: الرقاق باللحمه المفرومه   الرقاق باللحمه المفرومه I_icon_minitimeالخميس 4 سبتمبر - 16:39

ربنا يخليهالك يا بستانى و تكلها من ايديها على طول كل عام و هى بالف صحة و سعادة الرقاق باللحمه المفرومه 421780
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الرقاق باللحمه المفرومه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بستانك وبستانى :: البيت الشرقى :: المطبخ العربى-
انتقل الى: